Oppdatering + pakke fra v-familien!

Innlegget ligger i arkivet for juli 2013

Nå er det bare 25 dager til jeg setter meg på flyet som har kurs mot New York! Det er egentlig ganske sykt med tanke på at dette er noe jeg har ventet på i 3,5 år og nå er det bare noen få uker til drømmen realiseres. Kvelden før jeg reiser til New York reiser jeg til Oslo, så teknisk sett blir jo 13. august min siste dag sammen med familie og venner. 
Siden siste oppdatering har det skjedd en del. Jeg har for det første ferdiggjort mitt første år på videregående og tatt sommerferie. 24. juni reiste jeg og to venninner (som også skal på utveksling til USA med Aspect) til Oslo for å søke visum. Visumet dumpet ned i postkassen bare to dager etterpå, og jeg fikk virkelig en følelse av "jeg skal faktisk reise" når jeg så det. Jeg hadde forresten en super tur til Oslo! Jeg reiste jo som sagt med to venninner og var der i to dager. Ett tips til fremtidige utvekslingsstudenter / de av dere som enda ikke har vært og søkt visum for i år: Møt opp tidlig! Altså, jeg hadde time 08:30 som er når ambassaden åpner og jeg sto som nummer 2 i køen og det tok toppen 15-20 min før jeg var helt ferdig. Selv om du har fått time til f. eks kl 10:00, møt opp gjerne en time tidligere for de skjekker ikke hvem som har time når, så du trenger ikke å komme punktlig til tidspunktet du har blitt bedt om å møte opp på. Det er minst kø med en gang ambassaden åpner. Men det er hvertfall deilig og endelig være ferdig med visumsøknaden, for det er masse papirarbeid og styr!

Serine og meg i Oslo. Hun har også blogg! Klikk her

Mine to reisefølger! Serine og Trine. Trine har også blogg, klikk her! Serine skal forresten på samme Soft Landing Camp som meg!

Ellers har jeg vært i Frankrike på ferie i to uker, jeg har søkt stipend og i de siste dagene prøver jeg å gjøre meg mentalt klar for avreise. Det er egentlig ganske skummelt dette her og jeg har mange blandede følelser. Jeg gleder meg masse til å starte eventyret mitt og møte vertsfamilien min (som jeg har pratet masse med, og virker bare utrolig herlige), men samtidig er det noe med det å forlate alt nært og kjent til og måtte omgis av fremmede hver dag. Men det kommer til å bli spennende, og jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg har valgt å reise. 


Bilde tatt i går i bestefars 75års dag. Dette er broren min, meg og mamma og pappa. Kommer til å savne de masse mens jeg er i USA!

Om bare 4 dager fyller jeg også 17år, så her om dagen fikk jeg en pakke i posten fra vertsfamilien min! Jeg sendte to plater med melkesjokolade til dem når vertsmor fylte året i april, så det var utrolig hyggelig å se at de hadde sendt noe til meg også. De hadde sendt meg ett nydelig smykke som de hadde kjøpt når de var en tur i New Jersey. Smykket skal være ett kompass og vertsmor fortalte at de vet hvor mye jeg liker å reise, og at da smykket skulle være ett symbol på dette, og på den store reisen jeg har foran meg. På baksiden av smykket står sitatet "Not all those who wander are lost" av J.R.R Tolkien, og det sitatet passer jo perfekt til alle oss som skal på utveksling, og til andre som elsker å reise selvfølgelig.

 Framsiden av smykket

 


Baksiden med sitatet "Not all those who wander are lost"

Videre skal jeg nå begynne med pakkingen, men det å pakke ned livet sitt i en koffert på 23 kg kommer til å bli en utfordring. Ett tips til andre utvekslingsstudenter er det å bestille vakuumposer! Jeg har ikke prøvd de selv, men har hørt at de skal gi deg rundt 50% mer plass å pakke i. Fordi det meste du tar med deg når du reiser er jo luft. Jeg skal bestille vakuumposene fra nyttognyttig, og en direktelink til dem finner du her. 

Elisabeth

#utveksling 

Elisabeth i USA - 2013/2014

17, Sola

Hei! Mitt navn er Elisabeth, og jeg reiser forhåpentligvis til USA skoleåret 2013/2014! På denne bloggen kommer jeg til å oppdatere om forberedelsene og livet på andre side av atlanteren. Legg gjerne igjen en hilsen!

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak lizzieusa. Bloggen skrives av © Elisabeth i USA - 2013/2014 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits