Mt Lebanon High School

Innlegget ligger i arkivet for mai 2013

Skolen jeg skal gå på neste år heter Mt Lebanon High School, og ligger i forstaden Mt Lebanon som jeg kommer til å bo i. Som jeg forklarte i ett tidligere innlegg så kommer jeg til å bo i Pittsburgh, men jeg vil ikke bo midt i byen, men nærmere bestemt 5 minutter utenfor i Mt Lebanon. På high schoolen min er det ca 2000 elever, altså med andre ord er det en ganske stor skole! Jeg har på følelsen at jeg kommer til å skli rett inn i mengden og ha problemer med å få venner når det er så mange elever, men jeg skal gjøre mitt beste. Skolen virker veldig super, og har rangert veldig høyt i flere kåringer og har faktisk blitt kåret til den nest beste skolen i hele staten ett par ganger så det kan man ikke klage på!

Skolen sett fra fugleperspektiv, men dette bildet ble tatt før de begynte å oppusse skolen.

Jeg har også fått oversikt over alle fagene de tilbyr og jeg tror ikke at jeg skal ha alt for store problemer med å finne noen som tilsvarer de norske fagene. Jeg skal likevel snakke med rådgiver på skolen min for å være på den sikre siden. Jeg skal gå realfag når jeg kommer hjem igjen, så jeg vet at jeg må hvertfall ha matte, kjemi og fysikk for å få året godkjent. Håper ikke det blir for vanskelig med tanke på at fagene vil bli undervist på ett helt nytt språk... Ellers håper jeg at jeg kan få inn noen lette fag også sånn som "Fashion Arts" som de tilbyr. En negativ ting med skolen er dessverre det at hele skolen er under en massiv oppusning mens jeg er der, noe som jo er litt dumt. Heldigvis sier vertsmor at vi vil fortsette å være i klasserommene, og så vil arbeiderne bare jobbe rundt oss, så jeg håper ikke det ødelegger noe særlig. Etter å ha gått på en ungdomsskole under oppusning i 3 år, så tror jeg likevel at det vil gå helt fint. Det er forventet at de er ferdige våren 2015, altså så er jeg ikke der for å se det ferdige resultatet, men det virker som de allerede har kommet langt på vei.

Hvordan skolen tenkes at den skal se ut etter oppusningen er ferdig.

Skolens farger er blått og gult og maskoten deres er Blue Devils. Fant en oversikt over sporter som de tilbydde på skolen, og vertsmor spurte meg om det var noen av dem jeg kunne tenkt meg å prøvd ut. Selv om jeg ikke er en særlig atletisk person så har jeg alltid ønsket og prøvd meg ut på en sport, da det kanskje er lettere å få venner på denne måten. De eneste sportene jeg fant interessante var da tennis, lacrosse og cheerleading. Vertsmor fortalte meg at hun skulle snakke med coachene for de forskjellige sportene for å høre angående tryouts og lignende. Lacrosse er en vårsport, så hun forhørte seg bare med tennis og cheerleading coachene siden disse er høstsporter. Vertsmor fortalte at begge ville ha tryouts før jeg kom til Pittsburgh, og at det derfor ville være vanskelig. Men så sa hun at cheerleading coachen ville la meg være med på laget uten å være med på tryouts, og at de ville bare trene meg opp heller. Og det hørtes jo helt fantastisk ut! Jeg har ingen erfaring med cheerleading i det hele tatt, men det hadde hun sagt at de ville ta hensyn til og at det gikk fint. Jeg vil antageligvis ikke få vært med på ett bra lag, men det gjør meg ingenting. Er bare glad jeg får muligheten til å være med!                                                                      

                                                                                         

Jeg har også fått vite at jeg blir senior! Senior tilsvarer 12. klasse, altså andre klasse i Norge, og er også avgangsåret for de andre i USA. Jeg håpet jo på at jeg ville bli senior da jeg ville få vært med på senior-activities som prom og lignende. Uheldigvis får jeg ikke delta på graduation seremonien som er en liten nedtur, men det går helt fint. Jeg og vertsmor har blitt enig om å ha en liten seremoni for oss selv i stua :) Skolen begynner 3. september tror jeg, og jeg gleder meg allerede masse. Dette blir spennende!

Kan også legge til at den kjente skuespilleren Joe Manganiello har gått på den samme skolen, og er fra Mt Lebanon. Han har spilt i serier som One Tree Hill, True Blood og How I met your mother. Har også spilt i filmen Magic Mike. Ganske morsomt å vite at han har gått ned akkurat de samme gangene jeg kommer til å gå ned! Noen som kjenner han igjen?
 

Noen andre som har blitt tildelt skoleplass?

Andre som skal gå realfag, og vet hvilke fag de skal ta?

Avreisedato!

Innlegget ligger i arkivet for mai 2013

Her om dagen mottok jeg datoen for når jeg vender snuten mot USA! Før jeg skal til vertsfamilien i Pittsburgh skal jeg tilbringe 3 dager i New York på en Soft Landing Camp. Jeg reiser på campen med andre utvekslingsselever som reiser med Aspect og Speak. Disse dagene skal være en "myk landing" i USA, slik at vi kan tilbringe tid med andre studenter og venne oss litt til tidsforskjellene og andre ting. Og selvfølgelig får vi jo oppleve New York og Manhattan! Jeg reiser den 14. august fra Norge til New York (99 dager igjen idag!), og reiser videre den 17. august fra New York til Pittsburgh der jeg skal tilbringe mine neste 10 måneder. Dette blir spennende! Her er flybillettene mine: (Jeg mellomlander i London og Chicago)

Oslo > London

London > New York

New York > ChicagoChigaco > Pittsburgh

 

Andre som har fått avreisedato?

Elisabeth i USA - 2013/2014

16, Sola

Hei! Mitt navn er Elisabeth, og jeg reiser forhåpentligvis til USA skoleåret 2013/2014! På denne bloggen kommer jeg til å oppdatere om forberedelsene og livet på andre side av atlanteren. Legg gjerne igjen en hilsen!

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak lizzieusa. Bloggen skrives av © Elisabeth i USA - 2013/2014 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits