Første ukene på skolen

Innlegget er i kategorien Blogg

Vet det er lenge siden jeg har blogget nå, men det med god grunn. Jeg har sykt mye lekser hver eneste dag, og bloggen har desverre blitt nedprioritert... Men nå har jeg faktisk litt tid til å kunne sette meg ned og fortelle litt om hvordan den siste uken min har vært. Man kan trygt si at den har vært veldig innholdsrik! Første skoledag gikk helt greit. I USA er det slik at man forflytter seg fra rom til rom for hver time man har, og jeg har da 5 minutter mellom hver time til å gjøre dette på. De 5 minuttene går utrolig fort, så har ikke tid til å verken gå på do, gå til skapet eller stoppe for å snakke med noen. Skolen min er gigantisk, og har ca. 2000 elever, så det er folk overalt! Har gått meg vill ett par ganger, men begynner allerede å bli litt bedre. Hver av timene mine er på 47 minutter, noe som resulterer i at det egentlig går veldig fort, og sålangt syntes jeg at skoledagene går fort over. Jeg har også begynt på cheerleading noe som ikke er så lett som jeg håpte det skulle være... Alle på laget er så sinnsykt gode, og jeg ser det kommer til å ta tid for å lære meg alle cheerene slik at jeg kan være med dem og cheere. Så frem til nå sitter jeg bare og ser på når de cheerer på kamp, noe som er utrolig kjedelig egentlig. Har vært på en av treningene dems sålangt, og det var jo kjekt! Det går litt bedre der, for da kan jeg være med og delta. Det går littegrant treigt på vennefronten, men egentlig har jeg ingenting å klage over, for har allerede fått mange venner på cheerleading laget, og sitter alltid med Megan i lunsjen. Men har desverre ikke fag med noen av dem jeg har blitt kjent med allerede, noe som er litt dumt... Har faktisk fag med nesten bare juniors (trinnet under mitt), men likevel er det  vanskelig!

En liten del av en av hallwayene på skolen

Guidance Office, ikke det mest hypermoderne som dere ser

Ellers er det ikke så mye annet å si enn at sist helg var det duket for Mt. Lebanons første hjemmekamp (som de tapte), jeg var ute på familiemiddag med ca. 40 av vertsfars fjerne familiemedlemmer og så var jeg i en fornøyelsepark i Pittsburgh kalt Kennywood. Så var det start på ny uke igjen på skolen på mandag, og i morgen er det helg igjen. På søndag er det "Senior Boat Ride", som er en skoledans for bare seniorene ute på en båt som kjører på elvene ved downtown Pittsburgh. Kjenner også at jeg savner de der hjemme veldig mye, og ser allerede for meg scenarioer om hvordan det kommer til å bli når jeg treffer de igjen etter så langt tid borte. På lørdag er det faktisk 1 måned siden jeg ankom USA, noe som betyr at snart har jeg fullført 1/10 av året mitt allerede! Føler egentlig ikke at året har begynt skikkelig jeg, så er utrolig merkelig at jeg bare har 9 måneder igjen... Har gått så utrolig fort, og fortere kommer det nok til å gå! Litt bilder fra den siste uken:


Siden jeg ikke har uniform enda fikk jeg låne litt cheer-gear fra Megan til fotballkampen

Megan og jeg

Halloween butikk som har alt du kan tenke deg av halloween dekorasjoner!

Vertsbrødrene mine being adorable

Jack the slacking cat

Se hva jeg fant!! Smaker fremdeles ikke helt som de norske da...

Elisabeth

Siste dag av ferien

Innlegget er i kategorien Blogg

Amerikansk tid: 23:33 - Norsk tid: 05:33


Siden sist har jeg kommet hjem fra Colorado og sitter nå godt plantet i senga mi i Pittsburgh. Var trist å si hade til alle jeg var blitt kjent med i Colorado, men nå er jeg klar for å starte utvekslingsåret mitt! Neste gang jeg får se Marianne er forhåpentligvis om ca. 6 måneder, som er når det er snakk om at hun skal komme og besøke meg her. Tenk at jeg mest sannsynlig ikke får snakket norsk med noen på 6 måneder! På lørdagen var det klar for B.O.B "party" i Colorado, som er en sammenkomst der alle er med og donerer penger til en nabofamilie i nød. B.O.B står for "Bums of Berthoud" og man ga penger enten ved auksjon, kjøpe lodd eller doneringer. Siden dette var min siste dag i Berthoud brukte jeg hele dagen sammen med vennene mine som jeg hadde fått der. Var kjempe koselig, og etter det var ferdig gikk jeg, Marianne, Dylan og Sydney over til en liten bbq sammen med Jackson og Kelcey. Senere var Marianne med meg hjem og vi spilte kort med vertsfamilien min og hun sov over. Dagen etter, søndagen, pakket jeg og reiste tilbake til Pittsburgh!

En liten del av B.O.B partyet

Siste tur med hunden til Marianne, Rex...

Ice Cone med Marianne og Sydney. Den smakte piss forresten

Climp up high 

Er fult klar over at flagget er speilvendt, men samma det!

Berthoud <3

I morgen er første skoledag, altså har jeg kun noen timer igjen av sommerferien mens jeg sitter og skriver dette innlegget. Jeg føler jeg har hatt sommerferie helt siden midten av mai, som var da jeg var ferdige med eksamenene. Men jeg er enda ikke klar for å gå tilbake til skolebenken. Jeg har ganske blandede følelser om å starte på skolen igjen. For samtidig som det skal bli deilig å komme inn i rutiner igjen og starte utvekslingsåret for alvor, er det utrolig skummelt å begynne på en ny skole i ett ukjent land omgitt av over 2000 elever hvor jeg kun kjenner én person. Men heldigvis kunne jeg ikke vært heldigere med denne ene personen som jeg kjenner! Det var egentlig bare tilfeldigheter som gjorde at jeg traff på Megan, men gud så herlig hun er! Hun har tilbudt seg å kjøre meg til skolen, noe jeg selvfølgelig ikke sier nei til. Uheldigvis har vi ingen fag sammen, men vi har lunsj samtidig, så vi skal lunsje sammen. Å sitte alene i lunsjen var noe jeg fryktet veldig, så er så utrolig glad jeg slipper det. Ellers var jeg med henne på shopping idag hvor vi gikk til innkjøp av skolesaker og litt klær. Forhåpentligvis har jeg alt dekket av notatbøker og permer nå. Har helt sikkert kjøpt langt over 100 penner, så det vet jeg at jeg har nok av. 

Innkjøp av school supplies

Sekken min. Er veldig usikker på den egentlig... Er finere i virkeligheten, men er bare redd for å skille meg ut...


Nå skal jeg prøve og få litt søvn, før jeg må opp kl. 6 imorgen for å starte skoleåret. Slenger tilsutt med ett familiebilde tatt fra når vi var oppe i fjellene i Colorado:

F.V: John (Vmor sin far), Crystal (Vmor sin søster), Andy, Kate, meg, og nederst er sønnen til Crytal og Logan! (Dette er de vi reiste sammen med opp til fjellene, minus Ryan som ikke er med på bildet)

- Elisabeth 

#utveksling

Min første amerikanske fotballkamp!

Innlegget er i kategorien Blogg

Amerikansk tid: 01:25 - Norsk tid: 09:25


I går kom jeg hjem fra en todagers tur opp til Rocky Mountains her i Colorado. Har ikke hatt PC siden mandag så nå er første gang jeg har hatt muligheten til å blogge. Ferien min i Colorado begynner å gå mot slutten, men jeg har hatt det så kjekt! Har fått sett så mye av staten og blitt kjent med mange nye folk. Kommer blant annet til å savne nordmannen min Marianne så utrolig mye, og den kule vertsbestemoren min. På mandag reiste vi til faren til vertsmor og bodde over hos han før vi på tirsdag reiste opp mot fjellene. Fra tirsdag til torsdag har jeg bodd oppe i en liten fjellby kalt Carbondale.Denne uken har jeg blant annet fått sett byen Boulder, utrolig vakker natur på vei opp til fjellene og jeg har fått sett Aspen og mange andre fjellbyer. Altså har jeg fått opplevd Colorado på sitt beste! 

Her er forresten ett bilde tatt av alle utvekslingsstudentene til Kathy + noen amerikanske tenåringer som hjalp til med å kjøre oss. 


Meg og familien min


Vi kjørte også en bobbane fra ett lite fjell, se på utsikten!


Torsdag kveld var det tilbake til Berthoud før vi på fredag (i dag) reiste inn en tur til Denver. Devner er altså hovedstaden i Colorado. I Denver var det for det meste sightseeing. De hadde en matfestival gående, lignende den vi har i Stavanger (Gladmaten). Og så besøkte vi universitetet Kate studerte hos og spiste lunsj. Å studere på college i USA virker utrolig kjekt har veldig lyst til det! Misunner broren min som skal ta ett utvekslingsår nå hos universitetet i Santa Barbara, Calefornia. Det er forresten så sinnsykt varmt her! I dag var det ca. 33 grader i skyggen og jeg trodde jeg skulle dø. Har egentlig ikke noe jeg skulle ha sagt fordi jeg vet de i f. eks Arizona har det mye verre, men fy så varmt det var! Er glad at det er litt mer menneskelige temperaturer i Pittsburgh.

Logan fikk seg en flott ansiktsmaling


Som nordmann må jo frokost på Starbucks dokumenteres

Having fun med familien! Han bak meg er forresten Kates søskenbarn


Er vi ikke flotte?

Etter Denver var vi tilbake igjen i Berthoud i ca. halv 6 tiden og da bærte det avgårde til Marianne! Jeg fikk være med henne bort til skolen hennes hvor fotballaget deres skulle spille deres første kamp. Så da har jeg opplevd det. Hørte også at fotballaget på min skole i Pittsburgh også spilte sin første kamp samtidig, så det var jo dumt at jeg ikke fikk være der for å se det. Skolen Marianne går på har ca. 600 elever, så fotballbanen var ikke særlig stor og ikke tribunen heller. Fotballaget deres endte forresten opp med å tape... Vi hadde det hvertfall utrolig kjekt, var masse school spirit blant folkene. Vi var der sammen med noen andre amerikanske venner som vi har vært med ofte mens jeg har vært her i Colorado. Må også si at alle disse er gutter, men det er fordi de er så mye mer imøtekommende enn jentene her i USA! Men nå reiser jeg jo på søndag, så jeg får nok aldri se mange av dem igjen. Men selv om det er trist at jeg reiser, gleder jeg meg til å komme tilbake til Pittsburgh for å starte året mitt. Det er allerede snakk om at Marianne skal komme og besøke meg i februar og tenk så kult det ville vært! Jeg har så mye spennende i vente, livet er veldig bra akkurat nå!

Kommer til å savne deg <3

Fotballkamp! Cheerleaderene var veldig dårlige forresten

Haha, maskotens kostyme var bare laget av ducktape...

Blogging er så utrolig slitsomt og hvert innlegg tar så lang tid, men hva gjør jeg ikke for dere? Beklager for masse skrivefeil og styr, men har bare tid til å blogge på kveldene og da er jeg oftest veldig sliten. Nå skal jeg legge meg, og imorgen blir forhåpentligvis den første dagen jeg kan sove til litt lengre enn 8. Koser meg masse her :)

Elisabeth

#utveksling

 

 

 

De siste dagene i Colorado

Innlegget er i kategorien Blogg

Amerikansk tid: 23:08 - Norsk tid: 09:08


De siste dagene har gått utrolig fort. Jeg har nok fått altfor lite søvn med tanke på at jeg har våknet i 7tiden hver dag og lagt meg rundt midnatt, men har hatt det så kjekt! Jeg har truffet så mange fantastiske mennesker, både amerikanere og utvekslingselever, og noen har jeg knyttet sterkere bånd med enn med andre. I går (lørdag) var det hvertfall en uke siden jeg ankom Pittsburgh, og samtidig som det har gått utrolig fort, føles det som om jeg har vært her for utrolig lenge. Jeg er mye mer komfortabel rundt vertsfamilien, og plassen generelt, enn det jeg var for en uke siden. Jeg kan virkelig slappe av og bare være meg selv kjenner jeg, så det er jo ett stort pluss! Jeg trives utrolig godt for øyeblikket og håper ikke det endrer seg med tiden.

På fredag var jeg med Marianne hele dagen. Vi var og "shoppet" i hovedgata i Berthoud (som virkelig ikke er noe å skryte over), spiste smoothie (som var mer som utvannet slush), sett en softballkamp og vært med noen amerikanere som vi blant annet gikk på kino sammen med. Vi så filmen "We're the Millers" som anbefales på det sterkeste! En morsom ting er at her i USA er de utrolig strenge på aldergrenser på filmer. We're the Millers har 17års i USA mens den i Norge har aldergrense 11år, og i USA er de superstrenge på at man må vise I.D. og man blir skjekket flere ganger. F. eks ble to av de vi gikk sammen med som ikke var fylt 17 enda, kastet ut når det prøvde å snike seg inn. 

Marianne og meg drikker smoothie

Softball match i full sving

Marianne sin vertsfamilie har en herlig boxer som jeg måtte bare dele ett blinkskudd jeg tok av han. Her ligger han på ryggen altså og ser fantastisk ut.

Aprops hunder så har Kathy en helt vilter golden retriver valp som skremmer livet ut av meg! Jeg elsker vanligvis ALLE hunder, men denne er bare helt vill og hopper og biter hele tiden.. Håper den blir roligere med alderen da!

Lørdagen var det opp supertidlig for å møte Kate, Andy og ungene etter at de hadde vært to dager hos Kates far. Vi reiste til Westminster hvor vi spiste frokost og var litt rundt på kjøpesenteret før vi reiste hjem igjen. Hjemme slappet vi av i noen timer før jeg, Kate og Andy møtte søsteren til Kate og hennes kjæreste for å dra sammen på en konsert. Vi så Dave Matthews Band som er ett band som er ganske populært for folk på vertsforeldrene mine sin alder, men jeg hadde aldri hørt om dem før vertsforeldrene mine introduserte meg for dem. Det var en helt grei konsert, jeg kunne jo ikke noen av sangene, men var koselig å vær ute med vertsforeldrene og se de kose seg uten små unger for en kveld.Kate og meg på konserten

I dag (søndag) har vært en lang dag! Igjen måtte jeg tidlig opp, så tidlig som halv 7, for å møte alle 21 utvekslingsselevene i Kathys gruppe (hun er deres coordinator) og andre amerikanere som skulle kjøre oss ut til Elitch Gardens! Elitch Gardens er en fornøyelsepark med både en vannpark og en vanlig park med mange kjekke berg- og dalbaner. Jeg elsker alt med looper, og jo mer crazy berg- og dalbanene er, jo bedre! Vi skulle ta en rafting ride som vi trodde vi ikke ville bli noe særlig våt av, men som vi ble absolutt dassbløte av. Alle var soaked fra topp til tå, så da bestemte vi oss for å bevege oss over til vannparken hvor vi var i noen timer før vi reiste hjem igjen. Når vi reiste hjem igjen skulle alle utvekslingselever og deres familier samle seg og ha en orientering som Kathy hadde stelt i stand. Det var mye snakking, men fikk vite viktig info (som jeg egentlig allerede vet), og så var det servering av god mat og desserter. Har  vært en veldig sosial dag, og har hengt mest med både tyske, danske, svenske, amerikanske, brasilianske og selvfølgelig de kjære nordmennene i gruppa. Har blitt litt mye norsk prating i dag, men gud så deiligt.Allison (USA), Johannes (Tyskland), Camilla (Norge) og Emmanuel (Sverige)

Her har vi en god miks av tyske, 1 danske, 1 svenske og norske Marianne 

Meg, Silje (Norge), Solveig (Norge) og Johannes (Tyskland)

Har masse flere bilder jeg skal legge ut når jeg får de, har de ikke på PC'en akkurat nå, men dette var da ett lite utvalg av dem.

I morgen begynner så og si alle utvekslingsstudentene i Kathys gruppe på skolen mens jeg enda har en uke igjen med ferie. Den kommende uken kommer til å være en uke stappfull med program og jeg kommer nok ikke til å være tilbake i Berthoud før på fredag/lørdag. Så reiser jeg tilbake til Pittsburgh på søndag og starter på skolen tirsdag. Har en følelse av at dette året kommer til å gå fort og at jeg kommer til å få oppleve utrolig masse av USA!

Elisabeth

#utveksling

I Colorado!

Innlegget er i kategorien Blogg

Amerikansk tid: 22:13 - Norsk tid: 06:13


I går (onsdag) ankom jeg Colorado! Det første jeg merket var vel hvor utrolig varmt det var der. Det er varmt i Pittsburgh, men enda varmere i Colorado. Jeg og familien ble hentet på flyplassen av Kathy, Kates mor, altså min vertsbestemor a.k.a. verdens herligeste dame! Hun er så skjønn og så er hun coordinator her i Colorado for 21 elever og hun er virkelig den beste coordinatoren du kan få tak i, bare spør noen av elevene hun er coordinator for. Berthoud, hvor Kathy bor, lå en times kjøring fra flyplassen og på veien bort stoppet vi for å spise lunch. De var utrolig seine med maten vårs og en rett kom ut kald, noe som endte i at vi fikk gratis lunch! Det ville aldri skjedd i Norge. Vi ville kanskje fått en liten rabatt, men aldri hele måltidet for 4 personer gratis. Kathy er coordinator for blant annet 4 norske jenter i år, så når vi kom fram til Berthoud (som er forresten er en søt og koselig liten by) gikk vi for å møte Marianne (klikk for å komme til bloggen hennes), som var på samme camp i New York som meg. Jeg var med henne noen timer og det er som om jeg har kjent henne lenge. Senere spiste vi på en mexikansk restaurant før vi gikk hjem igjen.

Søteste Logan tok ei bleie på hodet sitt når vi spiste lunch

Marianne og hunden deres Rex


Ute på restaurant

Indianeren "Sir WatchAMePee" på badet til Kathy, hele huset har sånn indianer følelse over seg

I dag (torsdag) var jeg oppe kl 6 (ofte oppe tidlig når det er små unger i hus...) før jeg senere gikk ut igjen for å treffe Marianne. Kate og ungene reiste til en annen by i Colorado for å bo 2 dager med hennes far, men jeg valgte å bli igjen i Berthoud med Kathy for da fikk jeg treffe mange av utvekslingsselevene. Så jeg, Marianne og Kathy har sprunget rundt i hele dag og gått på Walmart, kjørt ei til volleyballen, truffet mange av utvekslingsselevene i Kathys gruppe og fått sett mange av byene rundt Berthoud og high schoolene her. I dag var andre dagen jeg spiste ett hjemmelaget måltid siden jeg kom til USA, noe som forteller hvor ofte vi spiser ute. Men det er jo forståelig når Kate har små unger og det enda er sommerferie. Senere på kvelden traff jeg og Marianne noen gutter her i nabolaget og bare satt ved den lokale pizzeriaen (hvor alle ungdommene henger i Berthoud) og snakket. I morgen tenkte vi at vi skulle på kinoen en tur.

Litt mer øde her enn i Pittsburgh... Men liker det!

Nydelige sparkedresser fra Walmart

Solveig, Marianne og meg utenfor Solveigs skole


Victor (Danmark), Johannes (Tyskland), Malik (Tyskland), Marianne og meg

Fotballspillere ute på banen

Elisabeth

#utveksling

 

Soverommet mitt

Innlegget er i kategorien Blogg

Amerikansk tid: 23:40 - Norsk tid: 05:40


I dag har vært en koselig dag. Jeg fikk en omvisning rundt skolen av Megan, min første venn som jeg fortalte om i forrige innlegg. Hun er en utrolig hyggelig jente og jeg føler vi kommer veldig godt overens allerede, selv om vi bare har kjent hverandre knappe 2 dager. Hvert fall så fikk jeg se skolen for første gang, og hva kan jeg si... Altså, som sagt er den jo under konstruksjon, men den er virkelig gammel, falleferdig og under mye ombygging. Men egentlig så bryr jeg meg ikke så mye. Lærerne sies å være kjempe flinke og det er jo egentlig det eneste som teller. Vi var også ute å spiste for 3 dag på rad, denne gangen på en sjømatrestaurant. Etter middagen kom vi hjem og bare sosialiserte litt med naboene (her kommer alle ut og så står de på plenene og snakker med hverandre mens ungene leker, veldig koselig) før jeg måtte begynne å pakke for turen til Colorado. Kommer til å bli kjekt!

Tok noen bilder av rommet mitt som jeg tenkte jeg kunne vise, bare fordi jeg vet det er kjekt når andre viser bilde av rommene deres:

Dette er huset jeg bor i. Rommet mitt er innenfor vinduet rett ovenfor det lille taket


Rommet mitt


Den deilige senga mi


Kommoden min med litt pynt på toppen


Uklart bilde av klesskapet / roteskapet mitt. Må organisere denne litt bedre...


Litt bilder som vertsmor hadde hengt opp over senga mi.

Elisabeth

#utveksling

Fremme hos versfamilien!

Innlegget er i kategorien Blogg

Amerikansk tid: 00:11 - Norsk tid: 06:11 


Har ikke hatt tid til å være noe som helst på PC'en siden jeg kom til vertsfamilien på lørdag. Har prøvd å være mest mulig sosial med dem og har derfor ikke fått særlig tid til å blogge. Men det er jo forsåvidt bra! Jeg ankom hvertfall Pittsburgh 16:30 lokaltid og ble hentet på flyplassen av vertsmor. Tror aldri jeg har vært så nervøs som jeg var da jeg satt på det siste flyet og når jeg beveget meg mot utgangen. Prøvde å forestille meg ulike scenarioer om hvordan det kom til å bli når vi møttes for første gang, og om de ville like meg heller ikke. Hvertfall så gikk det veldig fint og vi hentet bagasjen og så viste hun meg litt rundt i området og litt nede i downtown Pittsburgh. På utsiktspunktet ut mot Pittsburgh møtte jeg resten av familien! Alle er utrolig hyggelige folk som har tatt varmt i mot meg, og jeg tror virkelig ikke jeg kunne fått noe særlig bedre familie. Vi har alle de samme interessene og de er veldig villige for at jeg skal føle meg mest mulig hjemme. Lørdagen ble brukt til å se litt rundt i området og hvor skolen lå, og så spiste vi taco til middag. Ungene er så herlige og Logan er veldig begeistret for at han har fått en ny storesøster. Jeg og vertsforeldrene mine snakket litt om amerikanske høytider og skole og sånt i Norge og hvordan vi i Norge nesten ikke feirer Halloween, og ikke dekorerer noe særlig til noen høytider. Vi snakket også om hvordan vi i Norge ikke har skolesporter og at vi generelt ikke har noe school-spirit på skolen. Det er da jeg tenker på hvor kjedelig Norge er på alt dette, for det er bare så sinnsykt mye mer amerikanerene har og feirer for å sprite opp dagene! På lørdagen gikk vi også ut litt i nabolaget for å hilse på naboene og da traff jeg en jente som skal være senior som meg og som er på cheerleading laget. Hun hadde faktisk hørt om meg og fortalte at alle på skolen elsker utvekslingselever! Hun fortalte også at hun har lappen og at hun gjerne kunne kjøre meg til skolen, noe som ville vært fantastisk.

Min herlige vertsfamilie og meg! Det er vertsfar Andy som holder Logan, meg og vertsmor Kate som holder Ryan

På søndag startet vi dagen med å kjøre ut til ett kjøpesenter i nærheten for å få meg en ny mobil. Jeg har hatt en iPhone 4 i snart 3 år, og den er helt knust og ødelagt, så det var ikke engang spørsmål om jeg skulle få en ny en. Så da ble det en iPhone 5 i hvit! Jeg har hatt iPhone i over 4 år, men har bare hatt dem i svart, og jeg har alltid hatt lyst på en i hvit, så nå fikk jeg endelig det. Jeg måtte kjøpe en iPhone unlocked siden jeg ville bruke den når jeg kom tilbake til Norge, så jeg måtte ut med 650 $ for mobilen, og så valgte jeg ett abonnement fra T-mobile for 60 $ i måneden der jeg får unlimited teksting, ringing og 2 GB mobildata. Senere på kvelden gikk vi ut og spiste på en restaurant som het Bahamas Breeze sammen med mange i familien til vertsfar. Hele restauranten hadde en karibisk "feeling" over seg, og de serverte fantastisk mat. I USA har de alle slags forskjellige restauranter med forskjellige temaer, så det er ikke bare fastfood kjeder de har her altså. Senere satt jeg og vertsforeldrene mine oppe og bare snakket og koste oss i sånn 4 timer, og de er virkelig herlige mennesker altså!


Scampi linguini!


Litt av en forskjell eller? Deilig med ny mobil

I dag, mandag, reiste vi ut til legekontoret for å få meg en "sport physical". Det er altså en godkjennelse for at jeg skal få lov til å drive med en sport mens jeg er i USA. Det gikk helt fint, kostet meg en 20 $, men ikke noe skummelt med det. Jeg fikk også timeplanen min i dag! Hele timeplanen min består kun av vanskelige og tunge fag som jeg må ta for å få året godkjent. Litt dumt at jeg ikke kan ta noen av de kjekke fagene, men det får gå. Jeg skal likevel prøve å bytte kjemien til en vanskeligere kjemi, siden det visst bare er freshmen i den klassen jeg har fått tildelt... Fagene jeg skal ha er hvertfall: (hver period varer i 47 minutter)

1. period: Honors Chemistry
2. period: Honors Chemistry (men da er vi på labben) 
3. period: AP Physics: C. Mechanics (dette kan bli interessant, kommer nok til å bli veldig vanskelig)
4. period: Eng 12: Technology and Humanity (2. semester skal jeg ha Language of Power)
5. period: Lunch
6. period: Honors PreCalculus (matte)
7. period: Honors Spanish 4 (hehe forstår ikke hvorfor jeg skal ta super vanskelig spansk, men læreren ville visst ha meg i hennes klasse)
8. period: US History 

Ellers har vi i dag spist ute nede i Pittsburgh og hatt en rolig dag. Er fremdeles veldig fascinert over hvor flott by Pittsburgh er, kunne gjerne ha bodd her selv når jeg blir eldre. I morgen skal jeg kanskje innom en tur på skolen og få noen til å vise meg litt rundt. Ellers så må jeg pakke til vi reiser til Colorado på onsdag. Som sagt skal vi til Colorado for å besøke familien til vertsmor og blir der i 10 dager. Så når jeg kommer hjem igjen er det bare 2 dager igjen til skolen begynner! Mens jeg er i Colorado skal vi også i en fornøyelsespark med noen andre utvekslingsstudenter som vertsbestemoren min er coordinator for, og da får jeg også møte min gode venninne Marthe som er ett år i Colorado nærme hvor jeg skal.

Det eneste negative jeg kan si så langt er at jeg er ganske usikker på engelsken min akkurat nå. Det er noe helt annet å begynne å snakke engelsk 24/7, og jeg blander en del bindeord som f. eks ord was/were, has/have o.s.v. Men vertsfamilien sier at jeg ikke har noe å bekymre meg for, men er fremdeles litt slitsomt fordeom. Håper at jeg innen noen uker er blitt bedre. Ellers så stortrives jeg sålangt! Skal prøve å bli flinkere til å ta bilder, men det kommer med tiden. Tenkte jeg kunne vise litt bilder av soverommet i ett annet innlegg senere.

Elisabeth

#utveksling

Andre dag i New York!

Innlegget er i kategorien Blogg

For øyeblikket sitter jeg på flyplassen i Chicago og venter på flyet mitt som skal til Pittsburgh. Jeg har faktisk mer nerver nå enn det jeg hadde dagen jeg reiste til USA! Det er så uvirkelig at jeg nå skal få møte vertsfamilien min som jeg har pratet med i ca. 6 måneder, og jeg håper så inderlig de liker meg. Jeg tror det er bare vertsmoren min som kommer til å hente meg på flyplassen da, siden når jeg ankommer så er det midt i ettermiddagsluren til den ene vertsbroren, og den yngste har litt problemer med å være med på en litt lang kjøretur som det vil være fra flyplassen og hjem. Og vertsfar er helt sikkert på jobb. Men det går egentlig helt fint, jeg får jo se alle senere på dagen uansett! I går var siste dag i New York og for noen dager det har vært! Denne campen har virkelig vært nonstop se så mye så mulig på kortest mulig tid. Jeg har opplevd så masse og blitt kjent med så mange flotte mennesker og dagene har virkelig vært noen dager jeg ikke ville ha vært foruten. I går begynte vi dagen med å se frihetsgudinnen. Jeg har jo vært i New York 4-5 ganger før, men har aldri vært og sett på frihetsgudinnen så det var kjekt! Der var vi en halvannens time før vi reiste inn til Lower Manhattan og spiste lunch. I lunch-pausen gikk nesten alle de norske i gruppa på ett Pharmacy rett ved. Var så morsomt og se alle gå rundt å kikke på alle amerikanske tingene de selger der og snakke over hvor billigt det er i forhold til Norge, selv om Manhattan er den dyreste plassen i USA. Etter lunch beveget vi oss mot Ground Zero hvor man finner the 9/11 memorial. Sist gang jeg var på Grand Zero var vel en 5 år etter angrepet og da hadde jo ingenting blitt bygget enda. Nå var det to store fontener med navnene på alle de døde innrisset, og de har også begynt å bygge på nye skyskrapere rundt som f. eks the Freedom Tower. The Freedom Tower er snart ferdig bygd og er faktisk den høyeste bygningen vest i verden. 


Serine og frihetsgudinnen


Serine, Sofie, Kristina og megAnniken, Kristina, Sofie, Nezhat og Serine

Anniken og Serine kjøpte seg flotte hatter


The Freedom Tower


Den ene fontenen hvor altså en av tvillingtårnene stod.

Etter Ground Zero fikk vi litt shopping tid i SoHo! Det eneste jeg tror jeg må si var negativt med denne campen var at vi fikk for lite tid for oss selv til shopping, så vi måtte springe til butikk til butikk for å nå gjennom de vi ville. Men det går egentlig helt fint for min del, for som sagt har jeg jo mange av de samme butikkene nærme der jeg bor og så har vi jo nettshopping også. Jeg kjøpte ikke så mye enn en genser, en topp og en cardigan. Pakkingen i dag gikk forresten helt fint, ikke noe overvekt (eller egentlig sånn 500gram, men det brydde ingen seg om) så det er jo bra. Etter SoHo greide jo selvfølgelig jeg og Serine og gå oss vill når vi skulle tilbake til bussen, så vi endte opp langt oppi China Town, men fant frem igjen tilslutt. Forresten; aldri bli sen til når dere skal møtes når dere er på camp. De som kommer sent blir tvunget til å sunge nasjonalsangen, og en fyr måtte også ta push-ups, men selv om jeg og Serine greide å komme forsent 2 ganger, slapp vi heldigvis å gjøre det noen av dem. Etter Soho var det tid for middag på Dallas BBQ, er jeg fikk en gigantisk tacosalat jeg ikke greide å spise halvparten av, før vi reiste til Rockefeller Center for å være på "Top of the Rock"! Her fikk vi en fantastisk utsikt utover hele byen og siden det hade begynt å mørkne var også alle lysene på, noe som gjorde utsikten enda vakrere. 

Serine og meg på Top of the Rock


Utsikten over hele byen på toppen av Rockefeller

Utsikt over skylinen fra New Jersey

På vei hjem stoppet vi en plass i New Jersey hvor vi fikk en annen utsikt over skylinen, før vi reiste tilbake på hotellet. Jeg tror ikke jeg var i seng før halv 2 den kvelden, og det passet egentlig litt dårlig med tanke på at jeg skulle opp kl halv 6 for å dusje og reise til flyplassen. Så nå sitter jeg på flyplassen altså og venter på at flyet til Pittsburgh skal begynne å boarde. Disse dagene har vært fantastiske og jeg håper også å få møtt alle jeg ble kjent med igjen på Hawaii visst jeg skal der!

Da snakkes vi når jeg har kommet frem til Pittsburgh!

 

Fremme i New York!

Innlegget er i kategorien Blogg

Eller rettere sagt New Jersey. I går landet jeg i USA i 1-2 tiden, og etter henting av bagasje ble vi fraktet videre til hotellet som vi nå bor på i Newark, altså rett utenfor Manhattan (Newark ligger i New Jersey). Etter vi hadde kommet frem i går ble det en rolig kveld med pizza til mat og sosialisering. Mange kjekke folk på camp! Jeg deler rom med en norsk ei og 2 tyske jenter som alle er veldig hyggelige. Jeg hadde selv vært oppe siden halv 5 norsk tid samme dag og var sliten etter reisen, noe jeg tror alle andre var, men prøvde å holde meg lengst mulig våken. Tror aldri jeg har sovnet så fort som jeg gjorde i går ved 10tiden. I dag måtte vi alle være ute av dørene kl 09:00 for å innta Manhattan! Jeg har selv vært der en 4-5 ganger, så jeg kjenner meg litt igjen, men det var noe helt annet å være der med en gruppe og virkelig gå på ekte sightseeing. Første vi gjorde var å gå over Brooklyn Bridge fra Brooklyn og inn til Manhatten hvor vi videre tok bussen til en liten shoppinggate. Vi stoppet ved en gate som hadde en stor Victoria's secret, og blant annet Macy's og Forever 21. Men vi fikk bare en liten time på oss, og selvfølgelig greide vi å bruke hele tiden inne på bare Victoria's secret. 

Jeg, Serine, Sofie, Mira og Kristina på Brooklyn Bridge


Fremme på Manhattan!


Serine og Kristina etter litt handel på Victoria's secret

Etter dette gikk vi til Central Park for å spise lunch. Å så vakkert det er der! Man kommer seg bort fra de litt skitne gatene og inn i grønne vakre omgivelser. Her var vi en stund før vi så gikk videre til 5th Avenue. Denne dagen har virkelig gått i ett og har inneholdt en del shopping selv om jeg ikke har shoppet noe særlig selv. I 5th avenue var jeg en tur på Abercrombie, men kjenner jeg tenker litt at det ikke er krise om jeg ikke kjøper noe her mens jeg er i New York, for har blant annet butikker som Abercrombie på ett kjøpesenter 5 minutter borte fra hvor jeg skal bo. På 5th avenue hadde vi en halvannen-2 timer på oss før vi reiste avgårde til Times Square! Time Square er virkelig noe for seg selv og den er enda vakrere når det mørkner til. Det er folk overalt og masse bra butikker. Vi fikk 2 og en halv time for oss selv der vi shoppet før vi spiste på Hard Rock Cafe, og etter det reiste vi hjem igjen.

Central Park


Mange herlige folk!


Kristina og meg på 5th avenue


Serine på Time Square


Dårlig bilde, men er hvertfall Time Square by night
 

Jeg tror få dager har vært så innholdsrik som denne. Har hatt en fantastisk dag med flotte folk! Alle er så utadvendte og hyggelige, og det er som om vi har kjent hverandre lenge. Vi har også verdens kuleste guide, og bussen jeg sitter på kaller seg selv "Partybus #1" og på vei hjem satt vi musikk på full guffe og mange reiste seg og danset i bussen (etter guidens forslag forresten) hele veien hjem. I morgen er det klar for blant annet Frihetsgudinnen, SoHo og Top of the Rock! Gleder meg masse.

#utveksling

Da bærer det avgårde!

Innlegget er i kategorien Blogg

Dette innlegget er forhåndskrevet, så i det øyeblikket det publiseres sitter jeg forhåpentligvis på flyet til New York! Når jeg ankommer New York blir det 3 dager med sightseeing før jeg på lørdag reiser til vertsfamilien. Er så glad for at jeg får være med på Soft Landing Campen selv om jeg har vært i New York før, for det er noe helt annet når vi reiser sammen med andre utvekslingsstudenter. I går (tirsdag) måtte jeg si hade til de nærmeste vennene mine og familien. Var veldig tungt, selv om det ikke helt gikk opp for meg hva som egentlig skjedde. Kan si at det ble felt noen tårer (jeg som veldig sjelden griner) på vei opp trappa etter ett siste farvel. Men nå starter utvekslingsåret mitt! Kjenner at det kribler i magen for jeg har så mye å se frem til. Neste gang jeg blogger er jeg i ett annet land, i ett annet kontinent. 

Jeg og den kjære hunden min Billy. Han er 12 år og det skjærer i hjertet mitt at han kanskje ikke lever når jeg kommer tilbake...


Fine jentene som kom for å si hade på flyplassen! Ett litt emosjonelt bildeEtt siste farvel med familien. Billy greide å snike seg med på alle bildene ser jeg. Mamma reiste med meg til Oslo, så jeg fikk tilbringt en dag ekstra med hun.

En ting jeg har glemt og nevne er at 4 dager etter jeg har ankommet vertsfamilie (den 21. august), reiser jeg og vertsfamilien min til Colorado! Moren til vertsmoren min bor i Colorado så vi skal bort for å besøke dem. Vertsbestemoren min er også coordinator for Aspect i Colorado, og er coordinator for en rundt 20stk i år, 4 av disse er norske! Så når jeg reiser til Colorado skal jeg få lov til å delta på deres orienteringer, blant annet skal vi reise til en fornøyelsepark sammen. Det virker kjempe kjekt og jeg er så takknemlig for at jeg får lov til å være med på det.

Ses i New York da! Og Norge; ses om 10 måneder.

#utveksling

Nervøs men spent

Innlegget er i kategorien Blogg

I dag er det bare 1 og en halv dag til jeg sitter på flyet mitt mot USA! Det er egentlig helt sykt. Føler denne sommeren (og det siste året) har gått altfor fort, men egentlig så klager jeg ikke. Nå skal jeg begynne året mitt over Atlanteren hvor jeg skal bo og leve som en amerikaner! Flyet mitt til New York tar av kl 07:55 fra Oslo på onsdag, og jeg må møte på flyplassen kl 06:00. Derfor må jeg opp til Oslo en dag i forveien, altså i morgen, så egentlig har jeg kun en halv dag igjen her i Stavanger. Den siste uken har vært stressende. Jeg føler det har vært så mye jeg skulle hatt ordnet før jeg reiser som jeg ikke har fått tid til, og jeg føler bare det mangler mye, men jeg vet ikke hva det er! Veldig irriterende følelse det at du føler at du har så mye du må gjør, men så vet du egentlig ikke hva det er du mangler helt. Tror det er har noe med at det er første gang jeg flytter, og det hele er nytt og ukjent for meg. Jeg begynte hvert fall å pakke på torsdag, altså en 6 dager før, og i dag kan jeg si meg ca. 98% ferdig. For å vær ærlig har det egentlig gått helt fint. Jeg har vært streng med meg selv om hva jeg skal ta med meg og ikke, og at det er faktisk noen ting jeg kan kjøpe borte i USA. Vakuumposene jeg bestilte har også vært til stor hjelp! Jeg greide jo selvfølgelig å ødelegge en av dem, men ellers har jeg fått pakket alle klærne mine. Har faktisk ikke overpakket! Når jeg veide kofferten tror jeg den veide noe mellom 18-19 kilo, så har mulighet til litt shopping i New York noe som lover godt.

Mangler enda en del småting i kofferten, men ellers har jeg nå fått plass til alle klærne mine i venstredel og andre ting i høyre. Du kan også spotte noen av gavene til vertsfamilien. Av klær har jeg fått plass til rundt 15 topper, 5-6 gensere, 5-6 cardigans, 3 bukser (har pakket 5 totalt, men har 1 på meg når jeg reiser og 1 i håndbagasjen) og diverse sokker og undertøy. I høyre del har jeg pakket 7 par med sko (bare 1 av de er toms altså, la bare alle skoene oppi toms poser), 2 jakker og en veske. Som sagt mangler jeg enda litt som f. eks joggesko og gaver til vertsfamilien, men det er enda plass i kofferten til det og mer.

Litt vanskelig å se, men her kan man altså se de to vakuumposene fullstappet med klær.

Har med meg en liten kabinkoffert som håndbagasje, så her kan dere se hva jeg har pakket der. Har med litt norsk mat (selv om det ser ut som utrolig mye), toalettsaker, 3 shortser, 1 bukse og noen topper. Ett tips til de som skal på Soft Landing Camp: pakk alle klærne du skal bruke på campen i håndbagasjen! Det er fryktelig tungvint å måtte dra opp hovedkofferten og rote rundt der, så det lureste er å ha det alt klart i håndbagasjen da. 

I går hadde jeg og Serine også en liten avslutning sammen med de nærmeste venninnene våres, og vi hadde det veldig koselig! Vi var oppe på ei hytte og sov over til i dag. I kveld blir min siste natt i min egen seng, noe som er helt sykt! Gruer meg til imorgen når jeg reiser til Oslo, for jeg må si hade til alle de nærmeste vennene mine og familien, kommer til å bli vanskelig. Men er jo ikke borte for alltid og tenk så mange opplevelser rikere jeg kommer til å være når jeg kommer hjem igjen! Uansett hvor mange opp- og nedturer dette året kommer til å ha, vet jeg at det vil bli uforglemmelig. 

Ett bilde fra avkjedsfesten! Dette er Serine, Ingrid og meg. Vi har alle gått i samme klasse i år, og Serine reiser også til USA.

Noen andre som reiser en av de nærmeste dagene?

#utveksling

10 ting jeg gleder meg til ved utvekslingen

Innlegget er i kategorien Blogg

I dag er det bare 10 dager igjen til jeg reiser og har derfor prøvd å samle sammen en liten liste på 10 større og mindre ting jeg gleder meg til ved utvekslingen. De fleste av disse er det sikkert ikke så mange som kommer på, men kanskje kjenner seg godt igjen i.  
Så jeg gleder meg til... 

1. Komme fram og pakke ut

Bare tenk den følelsen; du har akkurat ankommet vertsfamilien og utvekslingsåret ditt har for alvor begynt! Du er kanskje utslitt etter en lang reise, men hele deg kribler nok av uvante følelser. Senere, enten det er samme kvelden eller en annen dag, begynner du å pakke ut og lager deg til rette på det rommet ditt. Tenk at når du går og legger deg, legger du deg i den nye senga di, i det nye rommet ditt, hvor du nå skal tilbringe de neste 10 månedene dine.

2. Snakke/tekste på engelsk

Jeg elsker engelsk og jeg tenkte på det her om dagen hvor mye jeg egentlig gleder meg til å snakke engelsk hver dag! Jeg kommer nok til å angre på at jeg sa det, for kjenner jeg meg selv rett kommer jeg nok etter et par uker å være så dritlei engelsk at alt jeg ønsker da er bare å skru på skype og snakke norsk med venner til jeg spyr. Men jeg gleder meg faktisk også til å tekste og snakke i telefonen på engelsk! Ganske sært egentlig, men dette er jo noe vi ganske sjeldent gjør i Norge, om vi ikke gjør det på tull eller kjenner noen engelskspråklige selvfølgelig. Jeg vet ikke hva det er, men det er bare noe med det som gjør at det virker bare mye mer virkelig at vi faktisk er i et fremmed land omgitt av folk som ikke kan ett ord norsk. 

3. Amerikanske høytider

Det vi i Norge kaller Halloween er jo ingenting i forhold til hvordan amerikanerne feirer denne høytiden. Nesten hvert hus i nesten alle nabolag er jo overpyntet med skjeletter, spøkelser, spindelvev og hva enn annet som skal sprite opp "Halloween feelingen". Amerikanere lar virkelig ikke en mulighet for å feire en høytid skikkelig slippe forbi. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare Halloween! Her feirer de også jul og påske helt annerledes. Amerikanerne feirer også Thanksgiving i tillegg til en egen shoppingdag "Black Friday" dagen etter Thanksgiving. Så jeg gleder meg masse til å feire disse høytidene på skikkelig amerikansk vis!

4. Walmart/Target

De fleste av oss har vel hørt om Walmart eller Target? Kanskje også kjent som butikkene som har alt? Tenk deg en gigantisk butikk overfylt av amerikansk mat og amerikanske ting til kanskje halvparten av prisen det samme ville kostet i Norge. Jeg har selv vært i USA og besøkt tanten min i New York, og har da besøkt disse butikkene, og de skuffer ikke! De har virkelig alt der, og det de ikke har, det trenger du ikke.

5. Homecoming/Prom

Trenger jeg å si mer? Norske skoleball er ingenting i forhold til de amerikanske, og jeg gleder meg til å gå på kjoleshopping, kle meg opp, danse og ha det kjekt med venner! (Hvis jeg noen gang får venner i USA da...) Prom er jo ett kapittel for seg selv og heldigvis er jeg senior og får lov til å være med og oppleve det.

6. School spirit

Mens jeg er på temaet skole kan jeg og fortelle at jeg gleder meg til å oppleve skikkelig school spirit! Om skolen min har det da... Ikke alle, men de fleste har jo en del school spirit, hvert fall mer en det de norske skolene har. I USA er jo idrettene i samarbeid med skolen, altså skolen har jo f. eks ett eget fotballag, volleyballag o.l. pluss ett cheerleadinglag som har som oppgave å sprite opp stemningen blant elevene. Ofte har man også så kalte pep-rallys før en kamp der alle samles og man har ulike opptredener bare for å sprite opp school spiriten. Så må vi jo ikke glemme Homecoming-week som er en uke før homecoming der hver dag hele skolen klær seg ut etter ett tema. Hvorfor har vi ikke dette i Norge også?

7. Ukeblad

Jeg er kanskje en av dem som er en smule mer interessert i kjendislivet i USA, så derfor gleder jeg meg til å kunne kjøpe ekte amerikanske ukeblad proppfull med amerikansk sladder til bare ett par dollar. Blad jeg blant annet gleder meg til å kjøpe:  "People", "OK!", "US weekly", "Seventeen" og "Teen Vogue".

8. Nettshopping

Hvor mange er det ikke som har himlet oppgitt over det dårlige utvalget vi har av norske nettbutikker? USA har ett tonnevis av utvalg derimot, og igjen; til ca. halvparten av prisen av norske varer. Men om vi ønsker å bestille fra USA frakter de enten ikke til norge, eller så er frakten kjempedyr. La oss ikke begynne på hva tollprisene kan komme opp i. Og så tar det jo flere uker før det man har bestilt tilslutt havner i postkassen. Jeg gleder meg til å kunne bestille hva jeg vil på amerikanske nettsider til ingen eller billig frakt og få det i postkassen bare noen dager etterpå! Og så selvfølgelig gleder jeg meg jo til den "fysiske" shoppingen der borte. Jeg har allerede funnet flere shoppingmuligheter i nærheten av hvor jeg skal bo, så nå må jeg bare begynne å spare. 

9. Amerikansk mat

Ok, denne er kanskje veldig todelt. Jeg vet at utrolig mye av den amerikanske maten er veldig usunn (grunnen til hvorfor så mange amerikanere er overvektige), men jeg gleder meg til å smake og prøve en annen kulturs mattradisjoner. Det vil sikkert gå mye i fastfood, men jeg må bare prøve å begrense meg selv. Jeg gleder meg til å gå ut og spise på amerikanske restauranter, noe som er mye vanligere å gjøre der enn her hjemme i Norge, og smake hva enn vertsmor steller i stand. Noe norsk mat som jeg kommer til å savne derimot blir nok Norvegia hvitost, skikkelig godt kneippbrød, norsk melkesjokolade, komle og pinnekjøtt. Men det tror jeg at jeg skal greie! La oss nå bare håpe at jeg ikke legger på meg alt for mange kilo av den amerikanske maten, men hvem er det jeg lurer.


10. Å bo i USA

Hovedgrunnen til at jeg reiser på utveksling i det hele tatt er jo selvfølgelig fordi jeg har lyst å bo i USA og oppleve skikkelig amerikansk kultur. Jeg gleder meg til å gå på high school, få en amerikansk familie og nye venner, og leve som en amerikansk tenåring. Jeg gleder meg til å bli bedre i engelsk, lære mer og generelt vokse mer som person! Bare tenk alt det vi utvekslingselever kommer til å oppleve, alle plasser vi kommer til å besøke og alt vi kommer til å se. Det er virkelig ikke mange som kan si at de har bodd på andre siden av Atlanteren i en alder av 17 år! Selvfølgelig vet jeg at dette året ikke kommer til å bare være rosenrødt, og at det selvfølgelig vil være dager der jeg ikke forstår hvorfor jeg har begitt meg ut på dette her, men jeg tror virkelig at jeg aldri vil ønske at dette året ville jeg ha vært foruten.


Jeg har helt sikkert glemt mye som jeg egentlig gleder meg til, men dette var hvert fall det jeg kom på etter en del grubling. Og selvfølgelig gleder jeg meg masse til Soft Landing Campen!

Noe du gleder deg eller ser fram til hvis du skal på utveksling? 

#utveksling 

Oppdatering + pakke fra v-familien!

Innlegget er i kategorien Blogg

Nå er det bare 25 dager til jeg setter meg på flyet som har kurs mot New York! Det er egentlig ganske sykt med tanke på at dette er noe jeg har ventet på i 3,5 år og nå er det bare noen få uker til drømmen realiseres. Kvelden før jeg reiser til New York reiser jeg til Oslo, så teknisk sett blir jo 13. august min siste dag sammen med familie og venner. 
Siden siste oppdatering har det skjedd en del. Jeg har for det første ferdiggjort mitt første år på videregående og tatt sommerferie. 24. juni reiste jeg og to venninner (som også skal på utveksling til USA med Aspect) til Oslo for å søke visum. Visumet dumpet ned i postkassen bare to dager etterpå, og jeg fikk virkelig en følelse av "jeg skal faktisk reise" når jeg så det. Jeg hadde forresten en super tur til Oslo! Jeg reiste jo som sagt med to venninner og var der i to dager. Ett tips til fremtidige utvekslingsstudenter / de av dere som enda ikke har vært og søkt visum for i år: Møt opp tidlig! Altså, jeg hadde time 08:30 som er når ambassaden åpner og jeg sto som nummer 2 i køen og det tok toppen 15-20 min før jeg var helt ferdig. Selv om du har fått time til f. eks kl 10:00, møt opp gjerne en time tidligere for de skjekker ikke hvem som har time når, så du trenger ikke å komme punktlig til tidspunktet du har blitt bedt om å møte opp på. Det er minst kø med en gang ambassaden åpner. Men det er hvertfall deilig og endelig være ferdig med visumsøknaden, for det er masse papirarbeid og styr!

Serine og meg i Oslo. Hun har også blogg! Klikk her

Mine to reisefølger! Serine og Trine. Trine har også blogg, klikk her! Serine skal forresten på samme Soft Landing Camp som meg!

Ellers har jeg vært i Frankrike på ferie i to uker, jeg har søkt stipend og i de siste dagene prøver jeg å gjøre meg mentalt klar for avreise. Det er egentlig ganske skummelt dette her og jeg har mange blandede følelser. Jeg gleder meg masse til å starte eventyret mitt og møte vertsfamilien min (som jeg har pratet masse med, og virker bare utrolig herlige), men samtidig er det noe med det å forlate alt nært og kjent til og måtte omgis av fremmede hver dag. Men det kommer til å bli spennende, og jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg har valgt å reise. 


Bilde tatt i går i bestefars 75års dag. Dette er broren min, meg og mamma og pappa. Kommer til å savne de masse mens jeg er i USA!

Om bare 4 dager fyller jeg også 17år, så her om dagen fikk jeg en pakke i posten fra vertsfamilien min! Jeg sendte to plater med melkesjokolade til dem når vertsmor fylte året i april, så det var utrolig hyggelig å se at de hadde sendt noe til meg også. De hadde sendt meg ett nydelig smykke som de hadde kjøpt når de var en tur i New Jersey. Smykket skal være ett kompass og vertsmor fortalte at de vet hvor mye jeg liker å reise, og at da smykket skulle være ett symbol på dette, og på den store reisen jeg har foran meg. På baksiden av smykket står sitatet "Not all those who wander are lost" av J.R.R Tolkien, og det sitatet passer jo perfekt til alle oss som skal på utveksling, og til andre som elsker å reise selvfølgelig.

 Framsiden av smykket

 


Baksiden med sitatet "Not all those who wander are lost"

Videre skal jeg nå begynne med pakkingen, men det å pakke ned livet sitt i en koffert på 23 kg kommer til å bli en utfordring. Ett tips til andre utvekslingsstudenter er det å bestille vakuumposer! Jeg har ikke prøvd de selv, men har hørt at de skal gi deg rundt 50% mer plass å pakke i. Fordi det meste du tar med deg når du reiser er jo luft. Jeg skal bestille vakuumposene fra nyttognyttig, og en direktelink til dem finner du her. 

Elisabeth

#utveksling 

Mt Lebanon High School

Innlegget er i kategorien Blogg

Skolen jeg skal gå på neste år heter Mt Lebanon High School, og ligger i forstaden Mt Lebanon som jeg kommer til å bo i. Som jeg forklarte i ett tidligere innlegg så kommer jeg til å bo i Pittsburgh, men jeg vil ikke bo midt i byen, men nærmere bestemt 5 minutter utenfor i Mt Lebanon. På high schoolen min er det ca 2000 elever, altså med andre ord er det en ganske stor skole! Jeg har på følelsen at jeg kommer til å skli rett inn i mengden og ha problemer med å få venner når det er så mange elever, men jeg skal gjøre mitt beste. Skolen virker veldig super, og har rangert veldig høyt i flere kåringer og har faktisk blitt kåret til den nest beste skolen i hele staten ett par ganger så det kan man ikke klage på!

Skolen sett fra fugleperspektiv, men dette bildet ble tatt før de begynte å oppusse skolen.

Jeg har også fått oversikt over alle fagene de tilbyr og jeg tror ikke at jeg skal ha alt for store problemer med å finne noen som tilsvarer de norske fagene. Jeg skal likevel snakke med rådgiver på skolen min for å være på den sikre siden. Jeg skal gå realfag når jeg kommer hjem igjen, så jeg vet at jeg må hvertfall ha matte, kjemi og fysikk for å få året godkjent. Håper ikke det blir for vanskelig med tanke på at fagene vil bli undervist på ett helt nytt språk... Ellers håper jeg at jeg kan få inn noen lette fag også sånn som "Fashion Arts" som de tilbyr. En negativ ting med skolen er dessverre det at hele skolen er under en massiv oppusning mens jeg er der, noe som jo er litt dumt. Heldigvis sier vertsmor at vi vil fortsette å være i klasserommene, og så vil arbeiderne bare jobbe rundt oss, så jeg håper ikke det ødelegger noe særlig. Etter å ha gått på en ungdomsskole under oppusning i 3 år, så tror jeg likevel at det vil gå helt fint. Det er forventet at de er ferdige våren 2015, altså så er jeg ikke der for å se det ferdige resultatet, men det virker som de allerede har kommet langt på vei.

Hvordan skolen tenkes at den skal se ut etter oppusningen er ferdig.

Skolens farger er blått og gult og maskoten deres er Blue Devils. Fant en oversikt over sporter som de tilbydde på skolen, og vertsmor spurte meg om det var noen av dem jeg kunne tenkt meg å prøvd ut. Selv om jeg ikke er en særlig atletisk person så har jeg alltid ønsket og prøvd meg ut på en sport, da det kanskje er lettere å få venner på denne måten. De eneste sportene jeg fant interessante var da tennis, lacrosse og cheerleading. Vertsmor fortalte meg at hun skulle snakke med coachene for de forskjellige sportene for å høre angående tryouts og lignende. Lacrosse er en vårsport, så hun forhørte seg bare med tennis og cheerleading coachene siden disse er høstsporter. Vertsmor fortalte at begge ville ha tryouts før jeg kom til Pittsburgh, og at det derfor ville være vanskelig. Men så sa hun at cheerleading coachen ville la meg være med på laget uten å være med på tryouts, og at de ville bare trene meg opp heller. Og det hørtes jo helt fantastisk ut! Jeg har ingen erfaring med cheerleading i det hele tatt, men det hadde hun sagt at de ville ta hensyn til og at det gikk fint. Jeg vil antageligvis ikke få vært med på ett bra lag, men det gjør meg ingenting. Er bare glad jeg får muligheten til å være med!                                                                      

                                                                                         

Jeg har også fått vite at jeg blir senior! Senior tilsvarer 12. klasse, altså andre klasse i Norge, og er også avgangsåret for de andre i USA. Jeg håpet jo på at jeg ville bli senior da jeg ville få vært med på senior-activities som prom og lignende. Uheldigvis får jeg ikke delta på graduation seremonien som er en liten nedtur, men det går helt fint. Jeg og vertsmor har blitt enig om å ha en liten seremoni for oss selv i stua :) Skolen begynner 3. september tror jeg, og jeg gleder meg allerede masse. Dette blir spennende!

Kan også legge til at den kjente skuespilleren Joe Manganiello har gått på den samme skolen, og er fra Mt Lebanon. Han har spilt i serier som One Tree Hill, True Blood og How I met your mother. Har også spilt i filmen Magic Mike. Ganske morsomt å vite at han har gått ned akkurat de samme gangene jeg kommer til å gå ned! Noen som kjenner han igjen?
 

Noen andre som har blitt tildelt skoleplass?

Andre som skal gå realfag, og vet hvilke fag de skal ta?

Avreisedato!

Innlegget er i kategorien Blogg

Her om dagen mottok jeg datoen for når jeg vender snuten mot USA! Før jeg skal til vertsfamilien i Pittsburgh skal jeg tilbringe 3 dager i New York på en Soft Landing Camp. Jeg reiser på campen med andre utvekslingsselever som reiser med Aspect og Speak. Disse dagene skal være en "myk landing" i USA, slik at vi kan tilbringe tid med andre studenter og venne oss litt til tidsforskjellene og andre ting. Og selvfølgelig får vi jo oppleve New York og Manhattan! Jeg reiser den 14. august fra Norge til New York (99 dager igjen idag!), og reiser videre den 17. august fra New York til Pittsburgh der jeg skal tilbringe mine neste 10 måneder. Dette blir spennende! Her er flybillettene mine: (Jeg mellomlander i London og Chicago)

Oslo > London

London > New York

New York > ChicagoChigaco > Pittsburgh

 

Andre som har fått avreisedato?

Jeg har fått vertsfamilie!

Innlegget er i kategorien Blogg


For rundt tre uker siden da jeg satt og øvde til matteprøve, fikk jeg en mail fra en dame som kommer til å bli min kommende vertsmor. Du kan gjerne si at det ble lite øving resten av den kvelden! Men likevel når jeg mottok mailen var det enda ikke sikkert at de kom til å bli min vertsfamilie. Skolen hadde enda ikke signert alle papirer som måtte signeres, men hun var altfor spent til å ikke ta kontakt. Så igår, tre uker senere, ringte endelig Aspect meg og det hele ble endelig bekreftet. Jeg har fått vertsfamilie i Pittsburgh, Pennsylvania og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Pennsylvania ligger i New England området oppe i øst. Staten grenser til 6 andre stater, nemlig: Delaware, Maryland, New Jersey, West Virginia, Ohio og New York! Byen jeg skal bo i ligger likevel mer på vestsiden i staten, så den ligger nærme Ohio og West Virginia, men den ligger bare 6-7 timer fra NYC. Byen jeg skal til, Pittsburgh, er Pennsylvanias neste største by med litt over 300.000 innbyggere. Det er også den 61 største byen i hele USA. Jeg bor ikke midt i Pittsburgh, men bor i ett nabolag, eller "suburb" som det heter på engelsk, 5 minutter utenfor. Byen heter Mount Lebanon og har litt over 30.000 innbyggere. Jeg skal gå på skolen Mt Lebanon High School som har omkring 1900 elever og jeg blir senior! 

 

Pittsburgh har en skyline, se så vakker!


Skylinen om nattenSkolen jeg skal gå på, skal skrive mer om den senere

Familien virker som verdens herligste. Den består av mor Kate (29), far Andy (30) og de to sønnene Logan (snart 3) og Ryan (nesten ett år når jeg kommer frem). Jeg har hatt mye kontakt med vertsmoren og de virker som veldig herlige og jordnære folk, og jeg tror virkelig at jeg kommer til å trives. De er aktive folk og de gleder seg til å ta meg med på hjemmelagene sine kamper. De elsker å reise, og har allerede planlagt mange turer jeg skal få være med på! Allerede noen få dager etter jeg har kommet frem til Pittsburgh i August skal vi til Colorado for å besøke familien. 

Familien! F.V: Kate, Andy, Ryan og Logan


Huset jeg skal bo i! Virker som jeg får oppleve en hvit jul.


Rommet jeg skal få. De sier de skal flytte senga til under bildene, og så får jeg også ett stort klesskap.

Jeg tror avreise blir rundt 14. august, og det er virkelig ikke lenge til! Å få vertsfamilie er noe jeg har ventet på helt siden jeg begynte å tenke på utveksling, og alt ble plutselig så mye mer realistisk. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg masse, og det kommer til å bli ett spennende år! Spør gjerne hvis du har noen spørsmål.

Har du fått verstfamilie?

Elisabeth

Checklist

Innlegget er i kategorien Blogg

Her er mesteparten av tingene jeg har gjort og skal gjøre før utvekslingsåret begynner!

 

✓ Sende interesseskjema 

 Intervju

✓ Bli godkjent av organisasjonen, og takke ja til plassen 

 Sende søkndaden og få den godkjent av organisasjonen

✓ Tatt vaksiner 

 Søknaden har blitt sendt til USA

 Ta SLEP-test(engelsktest)

✓ Få vertsfamilie og kontaktperson

✓ Dra på orienteringsmøte (15. mai)

 Søke om stipend

✓ Reise inn til Oslo og søke visum

 Få avreisedato og flybilletter

- Dra til New York på "soft landing camp" 

- Ta flyet videre til vertsfamilien!


Levere inn søknaden - check!

Innlegget er i kategorien Blogg

Lenge siden sist jeg har skrevet her, og mye har skjedd siden da!
Juni, få dager før skoleslutt fikk jeg en gladmelding; jeg var blitt akseptert som utvekslingselev hos Aspect! Alt ble plutselig så virkelig! Men med denne beskjeden kom også en hel del papirer. MASSE papirer. Disse skulle fyllest ut på 2 uker, så det var bare å starte! I søknaden måtte jeg fylle masse informasjon om meg selv, skrive brev til den kommende vertsfamilien og lage bildekollasjer som de også skulle få. Med en deadline på 2 uker, var det ganske hektisk, men jeg fikk sendt alt av gårde innen tidsfristen som var i begynnelsen av Juli. Etter dette har jeg ikke hørt noe fra Aspect, men jeg venter spent!

Videre må jeg vel snart begynne å tenke på vaksiner som skal bli tatt, men den tid den sorg. Første delbetaling er også betalt, over 11.000kr, så nå er det ingen vei tilbake!

Forresten så har snart alle som reiser nå for skoleåret 2012/2013 reist ut, neste år er det våres tur!  Visst du har noen utvekslingsblogger som du anbefaler, enten noen som reiser i år, eller som reiser samme år som meg, legg gjerne igjen en kommentar! Legg også gjerne igjen din egen visst du også har blogg.

Og for dere som reise på utveksling året 2013/2014, meld dere gjerne inn i facebook-gruppen vårs! Gjelder uansett hvilket land, link: http://www.facebook.com/groups/246549378799101/

Men nå er hvertfall en av de mest stressfulle delene over for meg (forhåpentligvis), men hvor langt har du komt i søknadsdelen?
 

 


Aspect

Innlegget er i kategorien Blogg

I sist innleg nevnte jeg at jeg antageligvis kom til å søke hos Aspect innen de nærmeste ukene, og det har jeg nå gjort!
Leverte inn interesseskjema og på tirsdag (29.mai) var jeg på intervju.
Intervjuet gikk kjempe greit, varte rundt en times tid, der mamma var med på halvparten.
Nå må jeg bare vente 1-2 ukes tid før jeg får vite om jeg er godkjent eller ikke.
Blir jeg godkjent begynner da den virkelige søknadprossesen! Gleder meg faktisk veldig, selv om alle andre sier det bare er stressende og rotete...
Har du vært på intervju, eller skal i nærmeste fremtid?
Og med hvilken organisasjon i så fall?

 

Utveksling i USA 2013/2014

Innlegget er i kategorien Blogg

Heisann!

Mitt navn er Elisabeth, og jeg har tenkt å reise som utvekslingsstudent til USA skoleåret 2013/2014.
Jeg har enda ikke søkt, men har planer om å søke hos organisasjonen Aspect en gang de følgende ukene.

Egentlig så er jeg veldig tidlig ute med å søke, men hvorfor vente når jeg er helt sikker på at dette er det jeg vil?
Jeg hadde egentlig tenkt å vente med å lage blogg, men jeg så andre allerede hadde laget, så da gjorde jeg bare det samme!
Men jeg kommer ikke til å blogge noe særlig før selve søknadsprossessen starter som er ca etter sommeren.
Ellers så kommer jeg til å oppdatere når jeg har søkt, og ellers om andre ting som har med utveksling å gjøre.

Vet jeg er tidlig ute, men er det andre som har planer om/har søkt, å være utvekslingsstudent i 2013/2014?
Eller har du noen spørsmål?
Legg da gjerne igjen en kommentar!
,

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak lizzieusa. Bloggen skrives av © Elisabeth i USA - 2013/2014 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits