De siste dagene i Colorado

26.08.2013 kl.07:14 i Blogg 5 kommentarer

Amerikansk tid: 23:08 - Norsk tid: 09:08


De siste dagene har gått utrolig fort. Jeg har nok fått altfor lite søvn med tanke på at jeg har våknet i 7tiden hver dag og lagt meg rundt midnatt, men har hatt det så kjekt! Jeg har truffet så mange fantastiske mennesker, både amerikanere og utvekslingselever, og noen har jeg knyttet sterkere bånd med enn med andre. I går (lørdag) var det hvertfall en uke siden jeg ankom Pittsburgh, og samtidig som det har gått utrolig fort, føles det som om jeg har vært her for utrolig lenge. Jeg er mye mer komfortabel rundt vertsfamilien, og plassen generelt, enn det jeg var for en uke siden. Jeg kan virkelig slappe av og bare være meg selv kjenner jeg, så det er jo ett stort pluss! Jeg trives utrolig godt for øyeblikket og håper ikke det endrer seg med tiden.

På fredag var jeg med Marianne hele dagen. Vi var og "shoppet" i hovedgata i Berthoud (som virkelig ikke er noe å skryte over), spiste smoothie (som var mer som utvannet slush), sett en softballkamp og vært med noen amerikanere som vi blant annet gikk på kino sammen med. Vi så filmen "We're the Millers" som anbefales på det sterkeste! En morsom ting er at her i USA er de utrolig strenge på aldergrenser på filmer. We're the Millers har 17års i USA mens den i Norge har aldergrense 11år, og i USA er de superstrenge på at man må vise I.D. og man blir skjekket flere ganger. F. eks ble to av de vi gikk sammen med som ikke var fylt 17 enda, kastet ut når det prøvde å snike seg inn. 

Marianne og meg drikker smoothie

Softball match i full sving

Marianne sin vertsfamilie har en herlig boxer som jeg måtte bare dele ett blinkskudd jeg tok av han. Her ligger han på ryggen altså og ser fantastisk ut.

Aprops hunder så har Kathy en helt vilter golden retriver valp som skremmer livet ut av meg! Jeg elsker vanligvis ALLE hunder, men denne er bare helt vill og hopper og biter hele tiden.. Håper den blir roligere med alderen da!

Lørdagen var det opp supertidlig for å møte Kate, Andy og ungene etter at de hadde vært to dager hos Kates far. Vi reiste til Westminster hvor vi spiste frokost og var litt rundt på kjøpesenteret før vi reiste hjem igjen. Hjemme slappet vi av i noen timer før jeg, Kate og Andy møtte søsteren til Kate og hennes kjæreste for å dra sammen på en konsert. Vi så Dave Matthews Band som er ett band som er ganske populært for folk på vertsforeldrene mine sin alder, men jeg hadde aldri hørt om dem før vertsforeldrene mine introduserte meg for dem. Det var en helt grei konsert, jeg kunne jo ikke noen av sangene, men var koselig å vær ute med vertsforeldrene og se de kose seg uten små unger for en kveld.Kate og meg på konserten

I dag (søndag) har vært en lang dag! Igjen måtte jeg tidlig opp, så tidlig som halv 7, for å møte alle 21 utvekslingsselevene i Kathys gruppe (hun er deres coordinator) og andre amerikanere som skulle kjøre oss ut til Elitch Gardens! Elitch Gardens er en fornøyelsepark med både en vannpark og en vanlig park med mange kjekke berg- og dalbaner. Jeg elsker alt med looper, og jo mer crazy berg- og dalbanene er, jo bedre! Vi skulle ta en rafting ride som vi trodde vi ikke ville bli noe særlig våt av, men som vi ble absolutt dassbløte av. Alle var soaked fra topp til tå, så da bestemte vi oss for å bevege oss over til vannparken hvor vi var i noen timer før vi reiste hjem igjen. Når vi reiste hjem igjen skulle alle utvekslingselever og deres familier samle seg og ha en orientering som Kathy hadde stelt i stand. Det var mye snakking, men fikk vite viktig info (som jeg egentlig allerede vet), og så var det servering av god mat og desserter. Har  vært en veldig sosial dag, og har hengt mest med både tyske, danske, svenske, amerikanske, brasilianske og selvfølgelig de kjære nordmennene i gruppa. Har blitt litt mye norsk prating i dag, men gud så deiligt.Allison (USA), Johannes (Tyskland), Camilla (Norge) og Emmanuel (Sverige)

Her har vi en god miks av tyske, 1 danske, 1 svenske og norske Marianne 

Meg, Silje (Norge), Solveig (Norge) og Johannes (Tyskland)

Har masse flere bilder jeg skal legge ut når jeg får de, har de ikke på PC'en akkurat nå, men dette var da ett lite utvalg av dem.

I morgen begynner så og si alle utvekslingsstudentene i Kathys gruppe på skolen mens jeg enda har en uke igjen med ferie. Den kommende uken kommer til å være en uke stappfull med program og jeg kommer nok ikke til å være tilbake i Berthoud før på fredag/lørdag. Så reiser jeg tilbake til Pittsburgh på søndag og starter på skolen tirsdag. Har en følelse av at dette året kommer til å gå fort og at jeg kommer til å få oppleve utrolig masse av USA!

Elisabeth

#utveksling


5 kommentarer

Mamma

26.08.2013 kl.08:16

Ååååå så kjekt og spennende du har det. Nyt dagene,

Stor mamma klem som savner deg:)
Aina

26.08.2013 kl.16:59

Blir så sjalu på deg Lizzie! Virker som du har det supert! Kos deg massemasse <3
synnøve

26.08.2013 kl.22:07

Elisabeth, så gøy du har det! Veldig godt å høre at du trives med familien. Og så morsomt at du ikkje har hørt om dave matthew band. Rafael her er stor fan!!! ; ) Klem
Marit (bestemor)

26.08.2013 kl.23:28

Gleder meg på dine vegne Elisabeth. Tenker på deg hver dag. Tenk så heldig du er som får oppleve alt dette. Savner deg masse, men bare du har det godt, så er vi glade. Godt vi har pc,forresten.
Elisabeth i USA - 2013/2014

31.08.2013 kl.10:09

Ja jeg koser meg masse! Tusen takk for fine kommentarer og jeg tenker på dere alle hver dag :)

Skriv en ny kommentar

,

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak lizzieusa. Bloggen skrives av © Elisabeth i USA - 2013/2014 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits