Fremme hos versfamilien!

20.08.2013 kl.06:40 i Blogg 6 kommentarer

Amerikansk tid: 00:11 - Norsk tid: 06:11 


Har ikke hatt tid til å være noe som helst på PC'en siden jeg kom til vertsfamilien på lørdag. Har prøvd å være mest mulig sosial med dem og har derfor ikke fått særlig tid til å blogge. Men det er jo forsåvidt bra! Jeg ankom hvertfall Pittsburgh 16:30 lokaltid og ble hentet på flyplassen av vertsmor. Tror aldri jeg har vært så nervøs som jeg var da jeg satt på det siste flyet og når jeg beveget meg mot utgangen. Prøvde å forestille meg ulike scenarioer om hvordan det kom til å bli når vi møttes for første gang, og om de ville like meg heller ikke. Hvertfall så gikk det veldig fint og vi hentet bagasjen og så viste hun meg litt rundt i området og litt nede i downtown Pittsburgh. På utsiktspunktet ut mot Pittsburgh møtte jeg resten av familien! Alle er utrolig hyggelige folk som har tatt varmt i mot meg, og jeg tror virkelig ikke jeg kunne fått noe særlig bedre familie. Vi har alle de samme interessene og de er veldig villige for at jeg skal føle meg mest mulig hjemme. Lørdagen ble brukt til å se litt rundt i området og hvor skolen lå, og så spiste vi taco til middag. Ungene er så herlige og Logan er veldig begeistret for at han har fått en ny storesøster. Jeg og vertsforeldrene mine snakket litt om amerikanske høytider og skole og sånt i Norge og hvordan vi i Norge nesten ikke feirer Halloween, og ikke dekorerer noe særlig til noen høytider. Vi snakket også om hvordan vi i Norge ikke har skolesporter og at vi generelt ikke har noe school-spirit på skolen. Det er da jeg tenker på hvor kjedelig Norge er på alt dette, for det er bare så sinnsykt mye mer amerikanerene har og feirer for å sprite opp dagene! På lørdagen gikk vi også ut litt i nabolaget for å hilse på naboene og da traff jeg en jente som skal være senior som meg og som er på cheerleading laget. Hun hadde faktisk hørt om meg og fortalte at alle på skolen elsker utvekslingselever! Hun fortalte også at hun har lappen og at hun gjerne kunne kjøre meg til skolen, noe som ville vært fantastisk.

Min herlige vertsfamilie og meg! Det er vertsfar Andy som holder Logan, meg og vertsmor Kate som holder Ryan

På søndag startet vi dagen med å kjøre ut til ett kjøpesenter i nærheten for å få meg en ny mobil. Jeg har hatt en iPhone 4 i snart 3 år, og den er helt knust og ødelagt, så det var ikke engang spørsmål om jeg skulle få en ny en. Så da ble det en iPhone 5 i hvit! Jeg har hatt iPhone i over 4 år, men har bare hatt dem i svart, og jeg har alltid hatt lyst på en i hvit, så nå fikk jeg endelig det. Jeg måtte kjøpe en iPhone unlocked siden jeg ville bruke den når jeg kom tilbake til Norge, så jeg måtte ut med 650 $ for mobilen, og så valgte jeg ett abonnement fra T-mobile for 60 $ i måneden der jeg får unlimited teksting, ringing og 2 GB mobildata. Senere på kvelden gikk vi ut og spiste på en restaurant som het Bahamas Breeze sammen med mange i familien til vertsfar. Hele restauranten hadde en karibisk "feeling" over seg, og de serverte fantastisk mat. I USA har de alle slags forskjellige restauranter med forskjellige temaer, så det er ikke bare fastfood kjeder de har her altså. Senere satt jeg og vertsforeldrene mine oppe og bare snakket og koste oss i sånn 4 timer, og de er virkelig herlige mennesker altså!


Scampi linguini!


Litt av en forskjell eller? Deilig med ny mobil

I dag, mandag, reiste vi ut til legekontoret for å få meg en "sport physical". Det er altså en godkjennelse for at jeg skal få lov til å drive med en sport mens jeg er i USA. Det gikk helt fint, kostet meg en 20 $, men ikke noe skummelt med det. Jeg fikk også timeplanen min i dag! Hele timeplanen min består kun av vanskelige og tunge fag som jeg må ta for å få året godkjent. Litt dumt at jeg ikke kan ta noen av de kjekke fagene, men det får gå. Jeg skal likevel prøve å bytte kjemien til en vanskeligere kjemi, siden det visst bare er freshmen i den klassen jeg har fått tildelt... Fagene jeg skal ha er hvertfall: (hver period varer i 47 minutter)

1. period: Honors Chemistry
2. period: Honors Chemistry (men da er vi på labben) 
3. period: AP Physics: C. Mechanics (dette kan bli interessant, kommer nok til å bli veldig vanskelig)
4. period: Eng 12: Technology and Humanity (2. semester skal jeg ha Language of Power)
5. period: Lunch
6. period: Honors PreCalculus (matte)
7. period: Honors Spanish 4 (hehe forstår ikke hvorfor jeg skal ta super vanskelig spansk, men læreren ville visst ha meg i hennes klasse)
8. period: US History 

Ellers har vi i dag spist ute nede i Pittsburgh og hatt en rolig dag. Er fremdeles veldig fascinert over hvor flott by Pittsburgh er, kunne gjerne ha bodd her selv når jeg blir eldre. I morgen skal jeg kanskje innom en tur på skolen og få noen til å vise meg litt rundt. Ellers så må jeg pakke til vi reiser til Colorado på onsdag. Som sagt skal vi til Colorado for å besøke familien til vertsmor og blir der i 10 dager. Så når jeg kommer hjem igjen er det bare 2 dager igjen til skolen begynner! Mens jeg er i Colorado skal vi også i en fornøyelsespark med noen andre utvekslingsstudenter som vertsbestemoren min er coordinator for, og da får jeg også møte min gode venninne Marthe som er ett år i Colorado nærme hvor jeg skal.

Det eneste negative jeg kan si så langt er at jeg er ganske usikker på engelsken min akkurat nå. Det er noe helt annet å begynne å snakke engelsk 24/7, og jeg blander en del bindeord som f. eks ord was/were, has/have o.s.v. Men vertsfamilien sier at jeg ikke har noe å bekymre meg for, men er fremdeles litt slitsomt fordeom. Håper at jeg innen noen uker er blitt bedre. Ellers så stortrives jeg sålangt! Skal prøve å bli flinkere til å ta bilder, men det kommer med tiden. Tenkte jeg kunne vise litt bilder av soverommet i ett annet innlegg senere.

Elisabeth

#utveksling


6 kommentarer

Tyskerfrua

20.08.2013 kl.06:56

Spennende! :) Ikke beskymr deg for engelsken, den detter nok på plass av seg selv etter hvert :)
Onkel Kristian

20.08.2013 kl.11:25

Kjekt å lese bloggen din Elisabeth! Lykke til der borte Vi følger med deg :-)
Aina

20.08.2013 kl.16:48

Håper du har det supert! Kos deg masse i Colorado, og videre med vertsfamilien! Glad i deg <3
Maria

20.08.2013 kl.17:11

De e så kjekt å lese at du he de bra!! Du kjeme til å få et fantastisk år! Kjempeglad i dej <3
synnøve

21.08.2013 kl.04:39

Dette høres jo kjempe koselig ut Elisabeth!! +ikkje stress med engelsken, den kommer du fort inn i, eg gjer fremdeles feil, men har slutta å bry meg med det :)
tante Linda

21.08.2013 kl.05:30

Godt å høre at du er på plass. Lykke til! Gleder meg til å følge bloggen :-)

Skriv en ny kommentar

,

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak lizzieusa. Bloggen skrives av © Elisabeth i USA - 2013/2014 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits