10 ting jeg gleder meg til ved utvekslingen

04.08.2013 kl.21:40 i Blogg 6 kommentarer

I dag er det bare 10 dager igjen til jeg reiser og har derfor prøvd å samle sammen en liten liste på 10 større og mindre ting jeg gleder meg til ved utvekslingen. De fleste av disse er det sikkert ikke så mange som kommer på, men kanskje kjenner seg godt igjen i.  
Så jeg gleder meg til... 

1. Komme fram og pakke ut

Bare tenk den følelsen; du har akkurat ankommet vertsfamilien og utvekslingsåret ditt har for alvor begynt! Du er kanskje utslitt etter en lang reise, men hele deg kribler nok av uvante følelser. Senere, enten det er samme kvelden eller en annen dag, begynner du å pakke ut og lager deg til rette på det rommet ditt. Tenk at når du går og legger deg, legger du deg i den nye senga di, i det nye rommet ditt, hvor du nå skal tilbringe de neste 10 månedene dine.

2. Snakke/tekste på engelsk

Jeg elsker engelsk og jeg tenkte på det her om dagen hvor mye jeg egentlig gleder meg til å snakke engelsk hver dag! Jeg kommer nok til å angre på at jeg sa det, for kjenner jeg meg selv rett kommer jeg nok etter et par uker å være så dritlei engelsk at alt jeg ønsker da er bare å skru på skype og snakke norsk med venner til jeg spyr. Men jeg gleder meg faktisk også til å tekste og snakke i telefonen på engelsk! Ganske sært egentlig, men dette er jo noe vi ganske sjeldent gjør i Norge, om vi ikke gjør det på tull eller kjenner noen engelskspråklige selvfølgelig. Jeg vet ikke hva det er, men det er bare noe med det som gjør at det virker bare mye mer virkelig at vi faktisk er i et fremmed land omgitt av folk som ikke kan ett ord norsk. 

3. Amerikanske høytider

Det vi i Norge kaller Halloween er jo ingenting i forhold til hvordan amerikanerne feirer denne høytiden. Nesten hvert hus i nesten alle nabolag er jo overpyntet med skjeletter, spøkelser, spindelvev og hva enn annet som skal sprite opp "Halloween feelingen". Amerikanere lar virkelig ikke en mulighet for å feire en høytid skikkelig slippe forbi. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare Halloween! Her feirer de også jul og påske helt annerledes. Amerikanerne feirer også Thanksgiving i tillegg til en egen shoppingdag "Black Friday" dagen etter Thanksgiving. Så jeg gleder meg masse til å feire disse høytidene på skikkelig amerikansk vis!

4. Walmart/Target

De fleste av oss har vel hørt om Walmart eller Target? Kanskje også kjent som butikkene som har alt? Tenk deg en gigantisk butikk overfylt av amerikansk mat og amerikanske ting til kanskje halvparten av prisen det samme ville kostet i Norge. Jeg har selv vært i USA og besøkt tanten min i New York, og har da besøkt disse butikkene, og de skuffer ikke! De har virkelig alt der, og det de ikke har, det trenger du ikke.

5. Homecoming/Prom

Trenger jeg å si mer? Norske skoleball er ingenting i forhold til de amerikanske, og jeg gleder meg til å gå på kjoleshopping, kle meg opp, danse og ha det kjekt med venner! (Hvis jeg noen gang får venner i USA da...) Prom er jo ett kapittel for seg selv og heldigvis er jeg senior og får lov til å være med og oppleve det.

6. School spirit

Mens jeg er på temaet skole kan jeg og fortelle at jeg gleder meg til å oppleve skikkelig school spirit! Om skolen min har det da... Ikke alle, men de fleste har jo en del school spirit, hvert fall mer en det de norske skolene har. I USA er jo idrettene i samarbeid med skolen, altså skolen har jo f. eks ett eget fotballag, volleyballag o.l. pluss ett cheerleadinglag som har som oppgave å sprite opp stemningen blant elevene. Ofte har man også så kalte pep-rallys før en kamp der alle samles og man har ulike opptredener bare for å sprite opp school spiriten. Så må vi jo ikke glemme Homecoming-week som er en uke før homecoming der hver dag hele skolen klær seg ut etter ett tema. Hvorfor har vi ikke dette i Norge også?

7. Ukeblad

Jeg er kanskje en av dem som er en smule mer interessert i kjendislivet i USA, så derfor gleder jeg meg til å kunne kjøpe ekte amerikanske ukeblad proppfull med amerikansk sladder til bare ett par dollar. Blad jeg blant annet gleder meg til å kjøpe:  "People", "OK!", "US weekly", "Seventeen" og "Teen Vogue".

8. Nettshopping

Hvor mange er det ikke som har himlet oppgitt over det dårlige utvalget vi har av norske nettbutikker? USA har ett tonnevis av utvalg derimot, og igjen; til ca. halvparten av prisen av norske varer. Men om vi ønsker å bestille fra USA frakter de enten ikke til norge, eller så er frakten kjempedyr. La oss ikke begynne på hva tollprisene kan komme opp i. Og så tar det jo flere uker før det man har bestilt tilslutt havner i postkassen. Jeg gleder meg til å kunne bestille hva jeg vil på amerikanske nettsider til ingen eller billig frakt og få det i postkassen bare noen dager etterpå! Og så selvfølgelig gleder jeg meg jo til den "fysiske" shoppingen der borte. Jeg har allerede funnet flere shoppingmuligheter i nærheten av hvor jeg skal bo, så nå må jeg bare begynne å spare. 

9. Amerikansk mat

Ok, denne er kanskje veldig todelt. Jeg vet at utrolig mye av den amerikanske maten er veldig usunn (grunnen til hvorfor så mange amerikanere er overvektige), men jeg gleder meg til å smake og prøve en annen kulturs mattradisjoner. Det vil sikkert gå mye i fastfood, men jeg må bare prøve å begrense meg selv. Jeg gleder meg til å gå ut og spise på amerikanske restauranter, noe som er mye vanligere å gjøre der enn her hjemme i Norge, og smake hva enn vertsmor steller i stand. Noe norsk mat som jeg kommer til å savne derimot blir nok Norvegia hvitost, skikkelig godt kneippbrød, norsk melkesjokolade, komle og pinnekjøtt. Men det tror jeg at jeg skal greie! La oss nå bare håpe at jeg ikke legger på meg alt for mange kilo av den amerikanske maten, men hvem er det jeg lurer.


10. Å bo i USA

Hovedgrunnen til at jeg reiser på utveksling i det hele tatt er jo selvfølgelig fordi jeg har lyst å bo i USA og oppleve skikkelig amerikansk kultur. Jeg gleder meg til å gå på high school, få en amerikansk familie og nye venner, og leve som en amerikansk tenåring. Jeg gleder meg til å bli bedre i engelsk, lære mer og generelt vokse mer som person! Bare tenk alt det vi utvekslingselever kommer til å oppleve, alle plasser vi kommer til å besøke og alt vi kommer til å se. Det er virkelig ikke mange som kan si at de har bodd på andre siden av Atlanteren i en alder av 17 år! Selvfølgelig vet jeg at dette året ikke kommer til å bare være rosenrødt, og at det selvfølgelig vil være dager der jeg ikke forstår hvorfor jeg har begitt meg ut på dette her, men jeg tror virkelig at jeg aldri vil ønske at dette året ville jeg ha vært foruten.


Jeg har helt sikkert glemt mye som jeg egentlig gleder meg til, men dette var hvert fall det jeg kom på etter en del grubling. Og selvfølgelig gleder jeg meg masse til Soft Landing Campen!

Noe du gleder deg eller ser fram til hvis du skal på utveksling? 

#utveksling 


6 kommentarer

Lone

05.08.2013 kl.00:46

Du kunne ikke sagt det bedre, haha! Er faktisk enig i alle punktene, så gøy å høre at noen andre har akkurat de samme tankene angående utveksling :D
Emma i USA 13/14

05.08.2013 kl.01:06

Gleder meg til alle de samme tingene som deg! Wii :D
Julieaustralia

05.08.2013 kl.13:27

God tur, og lykke til med året ditt :D Har bodd i Australia i over 1 måned nå, og trives så sykt bra!
Elisabeth i USA - 2013/2014

05.08.2013 kl.23:12

Lone: Ja ikke sant vel! Noe av det var litt random ting, sånn som ukeblad og nettshopping, men det er sånne småting som bare gjør at jeg gleder meg enda mer :)
Elisabeth i USA - 2013/2014

05.08.2013 kl.23:13

Julieaustralia: Tusen takk! Kos deg videre i Australia, håper resten av året ditt blir like bra som den første måneden din har blitt :-)
Ingebjørg Horne

12.08.2013 kl.23:19

lukke til og god tur Elisabeth,ønsker deg et fint år.

glem oss ikke helt

Skriv en ny kommentar

,

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak lizzieusa. Bloggen skrives av © Elisabeth i USA - 2013/2014 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits